Srbija završila učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu

Nakon 24 godine, Srbija je ponovo igrana fudbal na Evropskom prvenstvu, ali se posle dva remija i jednog poraza oprostila od Nemačke. Napeta igra tokom oba poluvremena rezultirala je brojnim šansama sa obe strane, ali nijedna od njih nije bila  dovoljna za postizanje gola. Kao četvrti na tabeli sa dva osvojena boda u grupi C, srpski orlovi završili su pohod na prvenstvo Starog kontinenta.

Nakon prvog poluvremena selektor Srbije Dragan Stojković je na teren poslao Dušana Tadića i Luku Jovića umesto Lazara Samardžića i Nemanje Gudelja. U 54. minutu utakmice poništen je gol Srbije, odnosno autogol Joakima Andersena, zbog ofsajda Luke Jovića u začetku akcije.

Srpske fudbalere sa tribina su bodrili prvi reket sveta, Novak Đoković, kao i košarkaši Luka Mitrović i Danilo Anđušić, međutim podrška sportskih kolega nije bila dovoljna da Srbija prođe u nokaut fazu. Na tabeli grupe C Engleska je završila prvi deo takmičenja kao prva sa pet bodova, Danska druga sa tri boda, koliko ima Slovenija kao treća.

foto:/ YouTube/Arena Sport TV

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio