U Subotici održan Serbia Open u bodibildingu i fitnesu – FOTO I VIDEO

U Subotici je 25. maja održano prvenstvo Srbije „Serbia Open“ u bodibildingu i fitnesu, a svoje učešće uzeli su takmičari iz pet zemalja, tačnije iz Mađarske, Rusije, Nemačke, Austrije i Srbije, zemlje domaćina. Takmičenje je ujedno predstavljalo i kvalifikaciju za Svetsko prvenstvo koje će se 15. juna održati u Lincu, Austrija, i selekciju takmičara za reprezentaciju Srbije. Vredno je napomenuti da će jedan od članova reprezentacije biti i Subotičanka Emilija Stanojević, profesionalna takmičarka u bodibildingu i fitnesu, koja će se takmičiti u Pro kategoriji, dok će naš dugogodišnji bodibilder i trener, Branislav Stanojević na Svetskom prvenstvu učestvovati kao jedan od sudija.

Kada je u pitanju „Serbia Open“ koji je nedavno, na Sceni Jadran Narodnog pozorišta održan u Subotici, u organizaciji Nacionalne fitnes asocijacije Srbije, utisci su više nego pozitivni.

Apsolutnu pobedu odneo je Marko Petrović iz Kraljeva, a apsolutna pobednica je Hajnalka Bajnoczki iz Mađarske. Kada kažem „apsolutni“, to znači da pobednici svih kategorija na kraju takmičenja izlaze na binu, gde sudije, na osnovu bodibliding poza odlučuju ko je najbolji, ko ima najbolju formu. Na taj način se postaje apsolutni pobednik – kaže Branislav Stanojević, predsednik Nacionalne fitnes asocijacije Srbije.

Prema njegovim rečima, odličan utisak ostavljen je na svaku osobu koja je tog dana posetila takmičenje, od posetilaca amatera do onih koji se takođe bave fitnesom i bodibildingom.

Želeo bih da čestitam svim pobednicima na ostvarenim rezultatima i da im poželim sreću na predstojećem Svetskom prvenstvu u Lincu. Na „Serbia Open“-u, iz Subotice su učestvovali Emilija Stanojević koja je osvojila prvo mesto u kategoriji Pro figura, Atila Utaši koji je osvojio drugo mesto u kategoriji atletik i Roland Doša koji je osvojio drugo mesto u kategoriji masters +45 godina. Takmičenje je organizovano na veoma visokom nivou, imali smo tu čast da su za sudijskim stolom sedeli čuveni Olivier i Marie Ripert iz Francuske, Peter Liszka, Damir Ivančić – predsednik Power lifting saveza za Vojvodinu i Marija Dimitrijević – ističe organizator, Branislav Stanojević.

Tokom predstojećeg, letnjeg perioda u Zrenjaninu će tokom avgusta biti održan 28. „Velikogospojinski Kup“, prestižno takmičenje koje se organizuje još od 1982. godine, najstarije takmičenje na prostoru bivše Jugoslavije u bodibildingu i fitnesu.

Sa Svetskim prvenstvom se završava tekuća, prolećna sezona, a od septembra kreće jesenja gde putujemo u Austriju, Prag, na Evrospko prvenstvo u Bratislavi koje će se održati tokom oktobra, i naravno na takmičenje Mister Univerzum, najpoznatije svetsko takmičenje, gde ću takođe suditi. Nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate, kao i do sada – poručuje Branislav Stanojević, predsednik Nacionalne fitnes asocijacije Srbije.

 

foto i video:/ Branislav Stanojević

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio