Uz druženje i bakljadu na stadionu organizovan Humanitarni Memorijalni turnir u fudbalu “Heroji 2024”

Navijačka grupa “Blue Marines” iz Subotice održala je u subotu 8. juna Humanitarni Memorijalni turnir u fudbalu “Heroji 2024” na Spartakovom stadionu i pokazala kako se voli i živi za najdraži fudbalski tim.

Održana je prijateljska utakmica, a nakon toga druženje je nastavljeno uz hranu i piće da bi u 21. čas oko celog terena bile zapaljene baklje, u znak sećanja i na drugare koji više nisu na tribinama. Sva novčana sredstva prikupljena tokom turnira, namenjena su lečenju Subotičanke, Sofije Pranić. Memorijalnim turnirom ujedno je proslavljeno 35 godina druženja i navijanja, odata je počast sportu, fudbalu i najdražem fudbalskom klubu – „Spartak Ždrepčeva krv“.

Mi svake godine pravimo turnir tj okupljajnje u čast braće koja više nisu sa nama, to traje od 1999. godine pa sve do sada. Svaki grad se ponosi svojom navijačkom grupom, pa tako i Subotica čija grupa postoj 35 godina. Proslavu ćemo nastaviti u narednoj sezoni kroz utakmice i dešavanja. Sav prihod sa turnira namenjen je našoj Subotičanki, Sofiji Pranić – istakao je Saša Ćurčija, jedan od članova Navijačke grupe „Blue marines“.

 

Mene je brat doveo 2005, godine, imao sam 12 godina i od tada sam tu, sa Prozivke sam i svake sezone dolazim, kada kod mogu dođem i ispratim, sa društvom smo tu uvek da podržimo Spartak, i kada je teško i kada je dobro – dodaje Nenad Kovač, još jedan od Marinaca.

Navijači kažu da svoj najdraži klub verno prate i da na utakmice dolaze sa prijateljima, porodicom, decom. „Samo Spartak Subotica, to je naš klub i svetinja“ – začuo se poklik brojnih članova Navijačke grupe “Blue Marines” sa Spartakovog stadiona.

 

foto:/ LovaLova portal/ Navijačka grupa Blue marines

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio