Velike promene u srpskom fudbalu

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu nakon što se u grupnoj fazi plasirala kao poslednja selekcija u grupi C, sa dva osvojena boda i jednim postignutim golom. Međutim, povratkom u Srbiju, bura oko Evropskog prvenstva nije se slegla, već su nastale brojne promene u samom rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije.

Juče, 27. juna odjeknula je vest da je Dragan Stojković Piksi dobio otkaz i da više neće biti selektor reprezentacije Srbije. Kako navode beogradski mediji, razlog za ovom odlukom bilo je nepoverenje fudbalera u Piksijeve odluke i generalno nezadovoljstvo reprezentativaca, zbog čega je Fudbalski savez Srbije odlučio da prekine saradnju sa dosadašnjim selektorom, iako mu je nedavno, u maju, produžen ugovor do 2026. godine.

Kako prenosi „Republika“, čelnici Fudbalskog saveza Srbije uveliko su u pregovorima da Joakim Lev postane novi selektor Srbije. Iskusni nemački trener dokazao je koliko je uspešan na velikoj sceni nakon što je sa reprezentacijom Nemačke osvojio Mundijal 2014. godne.

Pri povratku u Beograd, ostavku na funkciju podneo je Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović zbog navodnog skandala da je reprezentacija Srbije na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj otputovala hrvatskim avionom, a kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nismo poleteli hrvatskim avionom, već nemačkim avionom. Mi smo u avion ulazili kroz tunel, kad smo izašli avion je bio nemački, a izbrendiran našim bojama u unutrašnjosti. Kasnije smo u avionu saznali da je bio registrovan u Hrvatskoj. Te stvari se dešavaju, desile su se, da li je to bila neka politička provokacija, nameštaljka… Desilo se i svakako je skandal. Ne krivim ni menadžere jer to nisu znali. To nikako nije moglo da se vidi. Kad stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni sekretar prihvatam odgovornost, nema nikakvih problema – istakao je Šurbatović nakon sletanja na beogradski aerodrom.

Posle Jovana Šurbatovića, ostavku je podneo i potpredsednik FSS-a, Branislav Nedimović. Kako prenosi Tanjug, izvršni odbor FSS-a će na sednici sledeće nedelje usvojiti ostavku Nedimovića, a on će ubrzo posle toga postati gradonačelnik Sremske Mitrovice.

foto:/YouTube/Fudbalski savez Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio