Za sada bez povećanja broja intervencija Hitne pomoći

Toplotni talas koji je ovih dana aktuelan u našoj zemlji razlog je zbog kog je i veći broj Subotičana potražio pomoć u gradskim ambulantama. Problemi sa krvnim pritiskom, neurološke smetnje, različite povrede prouzrokovane padovima najčešći su razlozi povećanih poseta doktorima.

Broj intervencija na terenu nije drastično povećan i izlosi oko 30 za 24 časa, ističe specijalista urgentne medicine Doma zdravlja, dr Mihaela Budimski Soldat. Prema njenim rečima uglavnom se javljaju hronični bolesnici, najčešće zbog pogoršanja osnovnih tegoba.

Ukoliko govorimo o padu krvnog pritiska, najčešće se to dešava kod pacijenata koji već imaju hroničnih zdravstvenih problema. Na javnim mestima za sada nema povećan broj kolapsa, pozive Služni hitne medicinske pomoći Subotica upućuju pacijenti koji imaju kardiološka, neurološka i metabilička oboljenja – objašnjava dr Budimski Soldat i dodaje da su redova hidratacija i boravak u hladu, u vremenu od 11 do 17 časova najbolja preventiva kod visokih temperatura.

foto:/LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio