Dani Nikole Tesle u Subotici

Dani Nikole Tesne ove godine u našem gradu održavaju se po 11. put. Manifestaciju organizuje Udruženja Ličana „Lika“ iz Subotice, a svečano otvaranje održano je u petak, 5. jula u Gradskoj kući, izložbom na temu „Prirodne lepote Like“ i tribinom o budućnosti komunikacije među ljudima i njenom uticaju na zdravlje.

U nastavku programa održana je i podela diploma školarcima od petog do osmog razreda koji su učestvovali na likovnom i literarnom konkursu.

Dani Nikole Tesle nastavljaju se izložbom automobila na električni pogon koja će biti održana 12. jula u Segedinu i Morahalomu, Mađarska, a ista izložba biće prikazana i dan kasnije, 13. jula, na trgu ispreg Gradske kuće, od 11 do 14 časova.

Program posvećen velikom naučniku nastavlja se ispred kapele Uspenija presvete  Bogorodice na Vodici, Aleksandrovi salaši 124, gde su organizatori za sve zainteresovane priredili mnoštvo zanimljivih događanja, poput izložbe rukotvorina, izložbe inovatora, boćanja, raznih igraonica za decu sa animatorima, kao i kuvanje pasulja. Završna manifestacija i kulturno umetnički program počinju takođe 13. jula, od 17 časova.

Udruženje Ličana „Lika“ iz Subotice pokrenulo je ovu inicijativu kako bi, za makar kap u moru, odužili velikom naučniku koji je zadužio čovečanstvo. Znamo šta je napravio, a samo će vreme pokazati koliki je njegov značaj zaista bio – poručio je Miloš Borjan ispred Uduženja Ličana „Lika“ iz Subotice.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio