Juhas dodelio medalje kadetima i juniorima na Evropskom prvenstvu u rvanju

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas prisustvovao je juče, 3. jula Evropskom prvenstvu u rvanju za kadete i juniore u Novom Sadu gde je dodelio medalje pobednicima današnjeg takmičarskog dana u kategoriji do 67 kilograma.

Čestitajući svim učesnicima koji su, prema njegovim rečima, na ovom prvenstvu pokazali šta znači upornost, disciplina i fer borba, predsednik Juhas istakao je zadovoljstvo što su mladi i dalje posvećeni i zainteresovani za ovaj individualni sport koji u našoj državi ima dugu tradiciju.

S obzirom na činjenicu da je Vojvodina do sada iznedrila izuzetne rvače koji su postizali i postižu velike uspehe na evropskom i svetskom nivou, smatram da je neophodno ovim mladim ljudima pružiti svaku vrstu lične i institucionalne podrške. Zbog toga sam srećan što danas imam priliku da uručim medalje našim omladincima za koje iskreno verujem da im predstoji izuzetna sportska karijera – rekao je Juhas i dodao da je veoma značajno za rvački sport to što je pre tri godine, uz podršku Vlade Mađarske, otvorena Vojvođanska rvačka akademija, čiji su osnivači Opština Kanjiža, Mađarski nacionalni savet i Mađarska rvačka akademija „Kozma Ištvan“ iz Budimpešte, u kojoj u najboljim uslovima stasavaju budući šampioni. Juhas je izrazio zadovoljstvo i što je selekcija Republike Srbije ostvarila zapažen rezultat osvojivši više medalja, među kojima su i takmičari iz Vojvođanske rvačke akademije.

Evropsko prvenstvo u rvanju za kadete i juniore počelo je 24. juna u Novom Sadu i traje do 7. jula, a učestvuju ekipe iz 39 evropskih zemalja.

foto:/ Skupština Autonomne pokrajine Vojvodina

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio