Uskoro konkurs za popunjavanje 1.312 slobodnih radnih mesta u školstvu

Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović najavila je danas, 3. jula da će osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisati konkurse za prijem u radni odnos u ustanovama obrazovanja za upražnjena radna mesta sa najmanje 30 odsto angažovanja, čime se realizuje sedma A faza zapošljavanja na neodređeno vreme u prosveti.

Đukić Dejanović je istakla da je, zahvaljujući ovim odlukama, u poslednje četiri godine posao za stalno dobilo više od 22.600 zaposlenih u ustanovama obrazovanja. Ministarka je rekla da je, pored brige o povećanju zarada zaposlenih u prosveti, ovo jedan od načina kojim Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije pokazuju brigu o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima, i naglasila da se ovi procesi dogovaraju i sprovode u saradnji sa sindikatima.

U skladu sa ovom odlukom osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisaće konkurse za prijem u radni odnos za radna mesta sa normom od najmanje 30 odsto, koja su ostala slobodna zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

U prethodnih sedam faza zapošljavanja, počev od 2020. godine, radno mesto na neodređeno vreme dobilo je više od 22.600 prosvetnih radnika u osnovnim i srednjim školama.

foto:/ Freepik.com

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio