Vozni park JKP „Čistoća i zelenilo“ obogaćen novim vozilima

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Slobodan Milošev obišli su juče, 3. jula, na lokaciji Radne jedinice za odvoženje i deponovanje komunalnog čvrstog otpada JKP „Čistoća i zelenilo“ nova, upravo nabavljena vozila i mašine za sakupljanje smeća, komunalnog otpada i čišćenje grada. Prema rečima gradonačelnika, vozila i mašine nabavljeni su sinergijom Grada Subotice i JKP „Čistoća i zelenilo“ koje će svoj posao ubuduće obavljati još kvalitetnije i efikasnije.

Radi se o kreditu Grada Subotica u vidu kapitalnih subvencija u iznosu od 473 miliona dinara namenjenih za višegodišnje planiranje. Tender je bio raspisan u toku  2023. godine, a nabavljeno je pet kamiona autosmećara, dva kamiona putarca, jedna autocisterna, jedno servisno kombi vozila, jedno vozilo sa korpom, dve električne čistilice, dva traktora sa mulčerom i dva teretna vozila sa abrolom i kontejnerom – rekao je Bakić, dodajući da su u pitanju savremena vozila i radne mašine koje će da doprinesu održavanju higijene grada.

Vertikalna povezanost svih nivoa vlasti i odlično planiranje na lokalnom noviu su uslovi za sve segmente društvenog života grada, stvaranje modernog ambijent za sve građane Subotice – istakao je gradonačelnik.

Direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Slobodan Milošev zahvalio se gradonačelniku Stevanu Bakiću i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na stvaranju dobre privredne atmosfere i poslovnog ambijenta.

Nova vozila i radne mašine, sa vozilima koja smo nabavili pre dve godine, unaprediće rad preduzeća i doneti uštede po pitanju goriva, energije, zaštite životne sredine, čime ćemo postati još bolji servis građana Subotice. Traktori su nam neophodni za košenje putnih pojaseva, čistilice koje imaju elektro pogon doprineće boljem čišćenju grada i kada je buka u pitanju, kao i abrolo kontejneri koji prikupljaju sitno smeće. Vozilo sa korpom je prvo vozilo koje je u naše preduzeće stiglo kao novo, pre deset godina nismo imali nijedno, prethodno smo morali da unajmljujemo ova vozila dok nismo nabavili dve polovne korpe koje i dan danas koristimo – rekao je Milošev.

Prema njegovim rečima, zelenim kantama za odlaganje otpada pokrivena je cela teritorija grada, sve gradske i prigradske mesne zajednice odnosno oko 48.000 potrošača, dok se sa podelom plavih kanti stiglo u 11 mesnih zajednica u kojima je podeljeno oko 10.500 kanti.

 

Trenutno se akcija odvija u Mesnim zajednicama „Novo selo“, gde bi trebalo da se podeli oko 1.800 kanti, koliko je, otprilike, i domaćinstava. Potom ćemo, po planu, nastaviti sa podelom plavih kanti kako bismo pokrili celu teritoriju grada Subotice. Kada delimo plave kante delimo i flajere gde je objašnjeno šta se u njih odlaže i možemo biti zadovoljni kako ih građani koriste i šta u njih odlažu – zaključio je Milošev.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio