Zvaničan zahtev ŽFK „Spartak“ Subotica za momentalnim razrešenjem Momčila Marića sa funkcije komesara za takmičenje Super, Prve i Kadetske lige Srbije za žene

Ženski fudbalski klub „Spartak“ iz Subotice već duži vremenski period javno izražava veliko nezadovoljstvo načinom rada Momčila Marića, koji je na funkciji komesara za takmičenje Super lige Srbije za žene, kome je Izvršni odbor FSS poverio vođenje takmičenja Super lige Srbije za žene, Prve lige Srbije za žene i Kadetske lige Srbije za žene.

ŽFK „Spartak“ Subotica i njegovo rukovodstvo ističu da sa punim pravom i mnogobrojnim dokazima za svoje stavove, pokreću pitanje odgovornosti i smene Momčila Marića sa funkcije komesara za takmičenje Super lige Srbije za žene, Prve lige Srbije za žene i Kadetske lige Srbije za žene.

Neprihvatljivo je da Momčilo Marić i dalje bude na bilo kojoj funkciji u Fudbalskom savezu Srbije, jer svojim postupcima nanosi ogromnu štetu Fudbalskom savezu Srbije, našem klubu, kao i ostalim klubovima iz ženskog fudbala. FSS je godinama zatvarao oči pred bahaćenjem Momčila Marića, uprkos njegovom neznanju i nestručnosti. Momčilo Marić je danas najlošija reklama Fudbalskom savezu Srbije i osoba koja, pored svega gore iznetog, godinama direktno učestvuje u neregularnosti takmičenja u sezonama 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020, i naročito u sezonama 2020/2021, 2021/2022, 2022/2023 i 2023/2024 Super lige Srbije za žene. Komesar je, kroz niz procesnih radnji, dokazao da nije poznavalac fudbalskih propisa, da nije na nivou osposobljenosti da samostalno donosi odluke i da nije dostojan poverene mu funkcije – navodi se u saopštenju Zorana Arsića, predsednika ŽFK „Spartak“ dodajući da je Momčilo Marić lično dao veliki doprinos poremećaju međuljudskih odnosa između predstavnika FSS i članova našeg kluba, a zasigurno i drugih klubova, urušio je ugled i dostojanstvo saveza, kao i da je izvršio mnoga krivična dela, što je i osnovni razlog zbog čega isti više ne može da obavlja poverenu mu funkciju.

Po najnovijim saznanjima, raspolažemo informacijom da je Ministarstvo sporta, Odsek za inspekcijsko poslovanje, podnelo krivičnu prijavu Trećem Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Momčila Marića, kao komesara Super lige Srbije za žene, zbog neizvršavanja Presude Prvog osnovnog Suda u Beogradu, broj 10-P-11300/17 od13.09.2018. godine, koja je postala pravosnažna 04.09.2020. godine i izvršna 02.02.2020. godine, kojom je u stavu 5 dispozitiva sudske presude usvojena privremena mera tužioca ŽFK „Spartak“ Subotica, tako što se Ženskom fudbalskom klubu „Crvena zvezda“, kao pravnom sledbeniku ŽFK „Lask Crvena zvezda“, zabranjuje učestvovanje na sportskim takmičenjima koje organizuje Fudbalski savez Srbije. Zakon o uređenju sudova je svojom odredbom člana 4 stav 3 propisao da je svako dužan da poštuje pravosnažnu i izvršnu sudsku presudu – odluku. Međutim, Momčilo Marić, komesar za takmičenje Super lige Srbije za žene, imenovan od strane Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije da rukovodi takmičenjem Super lige Srbije za žene, namerno nije poštovao pravosnažnu i izvršnu sudsku odluku i suprotno zabrani dozvolio je učešće ŽFK „Crvena Zvezda“ i navedenom takmičenju u sezonama 2021/2022, 2022/2023 I 2023/2024 – kaže se u saopštenju ŽFK „Spartak“.

Prema rečima Zorana Arsića, ukoliko Momčilo Marić ostane na funkciji komesara, došlo bi do produbljivanja postojećih problema do te mere da bi ŽFK „Spartak“ zasigurno zatražio hitnu asistenciju FIFA-e, uz dostavljanje svih dokaza, što Fudbalskom savezu Srbije ne ide u prilog, a klub bi se još jače i snažnije borio protiv takvih pojedinaca i njihovog načina rada, uključujući sve pravne i zakonite istrumente na nivou Republike Srbije.

foto:/ ŽFK Spartak

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio