Subotičanin Noel Pešut, ima 9 pehara, a nema ni 9 godina

Noel Pešut (Nole) subotičko dete od glave do pete, jedini je iz Subotice, koji se takmiči u moto krosu.

Nezvanično, a kako kaže njegov otac Ivan, uskoro i zvanično treći u šampionatu Srbije u moto crossu, u klasi MX 65. Trenutno vozi za SAGMAISTER TEAM.

– Do sada ima 9 pehara i jednu diplomu, a nema ni 9 godina. 2019 godine je počeo da vozi moto cross amaterski, a od ove godine je kao jedan od najmlađih među profesionalnim vozačima. Dobija licencu od AMSS i ulazi u Sagmaisterov tim. Uz njegov veliki trud i zalaganje, shvatili smo da moramo da mu pomognemo kako god znamo i umemo. Nabavljali smo novac sa više strana i izgurali ovu sezonu sa velikim uspehom. – s ponosom kaže otac Ivan.
Kao amater prošle godine, Noel se takmičio u Staroj Moravici, gde je osvojio 2. mesto i u Temerinu  gde u cilj ulazi kao prvi. Po nagovoru Gabora Sagmaistera pridružuje se njegovom timu i tu počinju da se ređaju pojedinačni uspesi. Arilje 3. mesto, Čačak 2. mesto, Beograd 3. mesto, Bačka Topola dva puta 3. mesto i prošlonedeljna trka u Požarevcu gde je takođe uzeo 3. mesto.
U ekipnom takmičenju osvojio je 2. mesto u Čačku, opet dva puta 2. mesto u Bačkoj Topoli, kao i u Beogradu i Arilju.
– Ako smo nešto zaboravili nije greda, biće prilike da se opet pohvalimo. – uz osmeh poručuje Ivan Pešut i dodaje – Pozdravite kod kuće!
Naša redakcija može samo da pozdravi ovaj vedar duh Pešutovih i da poželimo Noletu još mnogo dobre, brze i uspešne vožnje.
Foto: privatna arhiva
  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio