Solidarnost na delu

Nakon dve godine pauze u Subotici se ponovo realizuje akcija „Solidarnost na delu“. Zahvaljujući ovoj tradicionalnoj akciji Crvenog krsta, đaci iz socijalno ugroženih porodica će ponovo, tokom letnjeg raspusta, otići na odmor.

Prikupljanje sredstava po subotičkim školama počelo je početkom godine. Đaci iz socijalno ugroženih porodica će zahvaljujući tom novcu biti poslata u neko od odmarališta Crvenog krsta, prenosi Tanjug. Akcija zbog epidemije nije realizovana dve godine, ali su sredstva prikupljana. To je takođe garant da će ove godine dosta subotičke dece, u okviru ove akcije, otići na letovanje.

Akcija ne podrazumeva da onaj ko je prikupio više sredstava pošalje i veći broj dece, jer na kraju krajeva postoje male škole sa malim brojem dece gde je nemoguće da to oni prikupe. Tako da se raspoređuje broj dece po školama koja će ići na taj solidaran način. Kriterijumi škola su takvi da oni biraju decu koja su zaista ili u zdravstvenom problem, ili je socijalni status takav da ne mogu sebi da priušte odlazak na odmor, ili prema uspehu, zasluženom uspehu u školi“, objašnjava Zoran Molnar.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio