Jeftinija jaja u prodavnici nego na pijaci

Cena jaja u Srbiji nije se menjala iako dolazi Vaskrs, ali je u odnosu na prošlu godinu za oko 40 odsto viša, zbog povećanja troškova proizvodnje.

Upoređujući cene na pijacama i u prodavnicama ekipa RTS-a je došla do zaključka da se jaja u velikim trgovinskim lancima prodaju i po nižim cenama u odnosu na pijačne cene. Tako je pakovanje od 30 komada od 320 do 360 dinara, dok se pijačne cene kreću u zavisnosti od klase od 13 do 17 dinara po komadu.

Kako prodavci na pijaci kažu, izdvajaju se bela jaja čija je cena 20 dinara, jer se više traže zbog toga što su lakša za farbanje.

U manjim prodavnicama koje se snabdevaju iz lokalnih farmi takođe su ovih dana aktuelne akcije. Tako je cena za 30 jaja 360 dinara, dok je za 10 jaja 135 dinara sa čim ide i crvena farba za jaja kao poklon.

Tržište je dobro snabdeveno, osim kokošijih nude se jaja od prepelice, ćurke, guske. Veća potražnja na pijacama i u prodavnicama očekuje se narednih dana, ali je evidentno, kažu prodavci, da se kupuje po 20, 30 jaja, što je znatno manje nego ranijih godina. – piše rts.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio