Priznanje Subotici za aktivnosti u edukacijama o bezbednosti u saobraćaju

Na nedavno održanoj konferenciji o bezbednosti saobraćaja u lokalnim zajednicama, koja se održala u Vrnjačkoj Banji, Subotica je dobila priznanje kao najaktivnija lokalna samouprava u 2021. godini.

Subotica je po oceni stručnjaka sprovela najviše edukativnih i drugih aktivnosti na povećanju bezbednosti saobraćaja, a priznanje je u ime Grada primio predsednik lokalnog Saveta za bezbednost Petar Pantelinac.

U toku prošle godine Savet je realizovao nekoliko edukacija usmerenih ka različitim kategorijama učesnika u saobraćaju. od kojih se izdvaja obuka o pravilnom korišćenju dečijih sedišta i njihova pesplatna podela, zatim kurs saobraćajne bezbednosti za starije sugrađane, kao i poligon bezbedne vožnje za motocikliste, čiji su polaznici dobili na poklon od Grada „Full Face“ kacige.

Poseban akcenat se stavio na bezbednost dece u dece u saobraćaju, pa je u prošloj godini takođe realizovan dečiji poligon za bicikliste u OŠ „Kizur Ištvan“, gde su najbolji učesnici dobili bicikle na poklon, kao i dve predstave za decu na temu bezbednosti u saobraćaju realizovane u saradnji sa Dečijim pozorištem.

Činjenica je da Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice prva lokalna samouprava koja je pored toga što je brendirala svoju ideju o savetu pokrenula i kampanju „Kulturno je bezbedno“ koja može da se prati na fejsbuk stranici Kulturno je bezbedno.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio