Od četvrtka ograničenje cene šećera!

Na sutrašnjoj sednici vlade Srbije izmeniće se važeća uredba koja se odnosi na ograničenje cena namirnica, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu trgovine.

Cena šećera nakon tih izmena će najverovatnije biti ograničena na iznos oko 89 dinara po kilogramu i važiće za sva pakovanja u maloprodaji, bez obzira da li je šećer u ambalaži od kilogram ili u džaku.

– Uredba će biti doneta i biće ujednačene cene kilograma šećera u svim pakovanjima u maloprodaji, tako da će se ići na pojeftinjenje pakovanja od pet, deset, 25 i 50 kilograma, da se izjednači sa cenom jednog kilograma i da se na taj način smanjimo pritisak, odnosno da kilska pakovanja kupuju domaćinstva, a da sva ostala pakovanja kupuju oni koji troše više šećera“ – rekao je državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić za RTS.

Situacija sa ostalim namirnicam kojima je cena ograničena, po rečima Kandića neče se menjati i pored spekulacija u vezi brašna.

Država pomaže privrednicima i pravoremeno interveniše kada je potrebno, te je tako u resornom ministarstvu u toku prijava pekara za subvencionisano brašno iz robnih rezervi, i ne bi trebalo doći do nestašice kako brašna, tako ni suncokretovog ulja.

Kandić je istakao da je Srbija poljoprivredna zemlja sa dovoljnom količinom zaliha žitarica i ostalih proizvoda, kao i da će država voditi računa i balansirati da se teret krize ne svali „preko leđa potrošača“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio