Raspalo se Prljavo kazalište!?

Kako navodi Jutarnji list, Prljavo kazalište se raspalo, a osnivači benda ne razgovaraju nakon 45 godina postojanja. 

Nema više Prljavog kazališta onakvog kakvog smo ga godinama pratili, a to potvrđuje tekst u Jutarnjem listu.

Jedan od najmoćnijih bendova po mnogima iz bivše Jugoslavije, objavio je svoj prvi album 1979 godine, a nakon 45 godina osnivači benda zbog čijeg će razlaza njihova publika večno žaliti više i ne razgovaraju, a kako stoje stvari, ako budu razgovarali, to će biti preko advokata uz moguće tužbe.

Naime, razlog raziležnja, kako se priča među zagrebačkim muzičarima, počeo je pre otprilike godinu dana kada je Jasenko Houra s Damirom Lipovšekom i Fedorom Boićem, počeo raditi ploču Prljavog kazališta, bez Tihomira Fileša i Mladena Bodalca, kojeg je, piše Jutarnji list, tek naknadno uključio u ovaj projekt.

Iako je bilo jasno da neće nastaviti zajednički rad, Houra je, priča Fileš za Jutarnji, ipak dogovorio nastup Prljavog kazališta za 24 jun, u Vrbniku na Krku.

U najavi koju je na društvene mreže postavila Turistička organizacija opštine Vrbnik ne piše ko će pevati a ko svirati, ali Fileš, koji je vlasnik žiga i imena benda, poručuje da se taj događaj ne sme nazvati koncertom Prljavog kazališta, ako muzičari i turistička zajednica ne žele riskirati tužbu.

„Bend naravno može nastupiti pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište – ne – izričit je Fileš.

Međutim, nakon što je Jutarnji list objavio ovu vest stigao je odgovor Jasenka Houre preko njegovog advokatskog tima, koji prenosimo u celosti:

“ Suprotno navodima iz Članka, bend Prljavo kazalište, nije se raspao nego i dalje deluje i aktivno radi na stvaranju novog muzičkog materijala kao i na planiranju budućih aktivnosti u obliku nastupa uživo i izdavanja albuma. G. Houra i dalje ostaje član Prljavog kazališta.“

Ostaje da sa zaključcima ipak sačekamo još malo.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio