Sve je više golih članaka po ulicama – VREMENSKA PROGNOZA

Najzad je došao period kada se opraštamo od zimske obuće i odeće. Neko će reći da je ovo tužan period ali to su ekstremi, za mnoge ovo je najlepši period u godini.

Nema više potrebe za slojevitim oblačenjem, pa se debele čarape i obuća odlažu sa zimskom garderobom, osim ako imate malu decu pa čarape navlačite na ruke ne bi li ste im priredili pozorišnu predstavu.

Vunene čarape mogu da se nose i leti i zimi, a nose se uglavnom po selima u Srbiji. Kako objašnjavaju seljani, takve čarape stvaraju neki elektricitet koji provocira cirkulaciju pa tako zimi nije hladno, niti je leti toplo. Leti se najviše nose uz opanke. Iako bi po gradovima mnogima pristajale vunene čarape i opanke, više ih možemo videti golih članaka, pošto su trenerke ili farmerice odsečene do skoro ispod kolena. Čudna neka moda.

Ako je sreda bila topla, četvrtak je još topliji. Od 9 do 25 stepeni kretaće se temperatura na celzijusevoj skali, dok će vetar blago pirkati sa jugoistoka, a dan će  pogodovati hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Osobe sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom mogu osećati tegobe, a meteoropate će imati smanjenu koncetraciju i moguću nesanicu.

Depilirajte noge, ako ste već izbacili potkolenice.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio