Orden Karađorđeva zvezda za Dečje pozorište u Subotici

U Palati „Srbija“ održana je svečanost povodom dodele Vidovdanskih odlikovanja i stupanja na dužnost predsednika Republike u drugom mandatu. Za istaknute zasluge orden su dobili akademici, reditelji, glumci, sportski treneri i drugi, među kojima je i subotičko Dečje pozorište.

Subotičko Dečje pozorište je Ukazom predsednika Republike Srbije odlikovano ordenom Karađorđeva zvezda trećeg stepena za doprinos u kulturi koji je na svečanoj ceremoniji stupanja na dužnosti predsednika Republike Srbije direktorki ustanove Marti Aroksalaši Stamenković uručio predsednik Aleksandar Vučić.

Dečje pozorište u Subotici radi već 88 godina i to na tri jezika, godišnje izvede najmanje pet premijera za subotičku decu. Osim što se izvode predstvave za najmlađe, u ovom domu kulture decu i uključuju u sam rad.

– U proteklih 10 godina u Suboticu smo doneli 120 nagrada. Obećavam da ćemo nastaviti sa još više energije i entuzijazma, da uključimo decu iz celog grada, a ovo može da bude i poruka drugima da se ne štede, da rade, da realizuju svoje ideje i to se uvek isplati. Mi smo tu zbog dece. – rekla je direktorka Marta Arkosalaši Stamenković.

Foto: dečje pozorište/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio