Pismo od 434 metra

Autor ovog pisma je žena po imenu Krišnaprija i živi na jugu Indije. Ona je svom bratu napisla pismo dugo 434 metra na rolnama papira koje su teške više od pet kilograma, samo da bi mu naknadno poželela srećan Dan braće.

Kišnaprijin mlađi brat, 21-godišnji Krišnaprasad, pošto osećao zapostavljenim zbog toga što mu sestra nije čestitala Dan braće 24. maja, prekinuo je svaku komunikaciju sa njom, i blokirao ju je i na Votsapu . Ona je potom odlučila da napiše zaista dugačko pismo bratu.

Kada je brat dva dana kasnije primio paket, u početku je mislio da je to rođendanski poklon, ali se iznenadio kada je pronašao epsko pismo koje je bilo teško oko 5,27 kilograma i dugačko 434 metra.

Krišnaprija verujući da bi ovo moglo biti najduže pismo ikada napisano prijavila se predstavnicima Ginisove knjige rekorda.

– Počela sam da pišem na listovima veličine A4, ali ubrzo sam shvatila da će to biti nedovoljno jer imam mnogo toga da mu prenesem“, rekla je ona lokalnim medijima. Zato sam odlučila da kupim veće listove papira. Ali kada sam otišla na pijacu, rekli su da imaju samo rolne za računovođe koje su duže. Tako sam nabavila 14 rolni. Trebalo mi je oko 12 sati da završim celo pismo –  rekla je Krišnaprija koja je od brata starija sedam godina.

Krišnaprija radi kao inženjer u južnoj indijskoj državi Kerala. – piše Press Trust of India.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio