Pet dana priprema Vaterpolo reprezentacije Srbije u Subotici!

Spremajući se za predstojeću Svetsku ligu u Strazburu i Evropsko prvenstvo u Splitu reprezentacija Srbije u Vaterpolu, posetila je Suboticu kako bi u našem gradu obavili jedan deo priprema.

Bila je to prilika da gradonačelnik Stevan Bakić u Plavoj sali Gradske kuće ugosti najtrofejniju reprezentaciju u Srbiji koja je u prethodnih 22 godine osvojila 22 medalje, računajući Olimpijske igre, evropska i svetska prvenstva.

Osvrnuvši se na nedavno završeno Svetsko prvenstvo gde je naša reprezentacija zauzela peto mesto, gradonačelnik je čestitao vaterpolistima na pet pobeda i jednom porazu kojem, kako je rekao, nije bilo vreme.

– To su oni dani kada čovek treba da ostane kući i prespava ali su oni, iako mladi, pokazali svoj karatker i pobedili u naredne dve utakmice. – rekao je Bakić.

Vaterpolo reprezentacija nalazi se na pripremama u Subotici od 10. do 16. jula, spremajući se za dva velika takmičenja u naredna dva meseca, Svetsku ligu u Strazburu krajem jula i prvenstvo Evrope u Splitu krajem avgusta.

– Zaželeo sam im da se penju na tron i na jednom i na drugom takmičenju, naročito u Splitu. Grad se potrudio da im obezbedi sve što im je potrebno, mir, kvalitetne treninge, na raspolaganju im je smeštaj u hotelu Forum, kompletan Sportsko rekreativni centar Prozivka. Želimo da se što kvalitetnije spreme. – istakao je gradonačelnik Bakić.

Sekretar vaterpolo saveza Nemanja Marijan zahvalio se gradonačelniku i njegovim saradnicima u ime Vaterpolo saveza Srbije ističući da je uvek lepo doći u Suboticu i da Vaterpolo savez želi da što više svojih događanja, od priprema do utakmica i turnira, igra van Beograda.

– Gradonačelnik Bakić je izašao u susret našoj želji i mi smo pet dana ovde na pripremama. Nadamo se da će se ova saradnja nastaviti. – izjavio je Marijan.

Selektor reprezentacije Dejan Savić uručio je gradonačelniku kao poklon, kapu reprezentacije Srbije sa brojem 8.

– Neverovatno je koliko je kratak period od dogovora do realizacije priprema u Subotici. Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti organizovati jedan veliki turnir i na taj način promovisati ovaj divni sport u ovom gradu. Veliku uzahvalnost dugujemo svima jer su ovo izuzetni uslovi. U Srbiji je teško organizovati ovakve pripreme, što zbog organizacije, što zbog bazena. Tretman koji imamo ovde ćemo svojim zalaganjem opravdati i predstaviti Grad Suboticu u najboljem mogućem svetlu.

Reprezentativci Radomir Drašović i Gavril Subotić zahvalili su se u ime igrača na prijemu i uslovima koje su zatekli u Subotici.

Direktor Vaterpolo kluba „Spartak“ Anto Vasović bioje ujedno i domaćin priprema reprezentacije u Subotici.

– Bili smo na dosta prijema, ali ovaj je tako emotivan od strane našeg gradonačelnika i mislim da će nam svima ostati u sećanju. Vaterpolo je naviknut na medalje, sada dolaze sa takmičenja gde nije ostvaren taj plasman i važno je da se da podrška novoj generaciji koja će naslediti svoje prethodnike – rekao je Vasović.

Foto: Nemanja Babović

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio