U roku od dva meseca ambulanta na Prozivci počinje sa radom

Nakon što je krajem aprila tekuće godine stavljena u rad ambulanta u Maloj Bosni u čiju adaptaciju i renoviranje je izdvojeno iz gradskog budžeta 5,2 miliona dinara, gradska vlast moći će da se pohvali i novoizgrađenom ambulantom u naselju Prozivka, koja će u mnogome rasteretiti rad ostalih ambulanti u blizini.

Uskoro će ova ambulanta zajedno sa ogrankom I i ogrankom II, u Kumičićevoj ulici i na Beogradskom putu, moći da pruži adekvatnu zdravstvenu zaštitu prozivčanima i onima koji žive u blizini ovog najmnogoljudnijeg naselja u Subotici.

– U punom kapacitetu, u ovoj ambulanti može da radi ukupno 8 timova. U zavisnosti od potreba, mi ćemo širiti i kadar koji će ovde raditi. – rekla je Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja.

Ambulanta ima četiri savremene ordinacije, salu za terapije, čekaonicu i ostale sadržaje neophodne za adekvatno funkcionisanje jedne zdravstvene ustanove.

Podsećajući da su radovi počeli u julu prethodne godine i da se završavaju po planu gradonačelnik Stevan Bakić je rekao da je izgradnja ambulante realizovana putem republičke Kancelarije za javna ulaganja, a sredstva, u visini od 63,6 miliona dinara, obezbeđena su kroz donaciju nemačke „KfW“ banke.

– Mogu sa ponosom da kažem da grad Subotica daje sve od sebe da naši sugrađani, bez obzira da li žive u gradskim ili prigradskim mesnim zajednicama, imaju primarnu zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju. – istakao je gradonačelnik Bakić.

Foto: facebook/Stevan Bakić

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio