Da li je moć iz crtanog filma nestala?

Osamdesetih godina prošloga veka, na dečjim igralištima, najčešći uzvik koji se mogao čuti bio je “Ja imam moć”! Mališani celoga sveta pratili su iz nedelje u nedelju avanture Hi-mena i Skeletora, figure iz ovog crtanog filma bile su najprodavanije igračke kompanije Mattel, a Gospodari svemira su vremenom postali predmet obožavanja mnogih kolekcionara i jedna od najpoznatijih franšiza.

Četrdeset godina kasnije, Mattel je uz pomoć Netflix-a i scenariste i producenta Kevina Smita vratio Gospodare svemira na male ekrane. Bitka oko tvrđave Siva lobanja na Eterniji se ponovo povela ali ovoga puta magija je izgleda nestala, jer je novi serijal “Otkrovenje” najavljen tako da nastavlja priču o crtanim junacima, ali se to, po mnogima, nije i dogodilo. Mnogo likova je uništeno, Čarobnica zamka Siva lobanja je ubijena, Hi-menu je oduzeta moć, ali je nije oduzeo Skeletor, kako je bilo za očekivati već njegova zla čarobnica Zla Lin.

Stari heroji, pa čak i neodoljivi Orko obezvređeni su ili su postali bivši što je rezultiralo veoma negativnim komentarima gledalaca i kritike pa je crtani, sve do nedavno, držao ocenu ispod 5 poena na Internacionalnoj filmskoj bazi podataka.

Sasvim je jasno da poštovaoci ove franšize nisu želeli nastavak ali je Netflix iz nepoznatih razloga učinio suprotno pa je novi serijal Gospodara svemira pod nazivom “Revolucija” najavljen za jul 2023. godine, a zlatno pero i ovoga puta povereno je Kevinu Smitu. Da li će Hi-men i njegova družina povratiti staru slavu ostaje da vidimo, ali je sasvim očigledno da je magija Eternije ponovo izgubljena. Ovo nije jedini fijasko produkcijske platforme Netflix koja nastavlja sa nizom nelogičnih odluka, pa čak i menjanja istorijskih činjenica u svojim ekranizacijama, što mnoge filmofile ostavlja zbunjenim.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio