Izveštaj sa 60. zasedanja lokalnog parlamenta

Odbornici Skupštine opštine Subotica usvojili su na jučeranjem 60. zasedanju lokalnog parlamenta Odluku o izboru privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenja termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkularnih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote.

Privredni subjekti koji su izabrani u skladu sa uslovima iz Javnog poziva za učešće u sprovođenju ovih mera su firme Envidome doo iz Niša, Energy Net Three doo iz Subotice, Toptherm doo iz Bečeja, Тermo-gas Šeregi Oto Kd Senta iz Sente, firma Ening iz Subotice, Pto Phonex doo iz Sente, Pannon solar doo iz Kanjiže i JKS Projektovanje, građenje i inženjering iz Subotice.

Na istoj sednici Gradsko veće Subotice donelo je Odluku o pristupanju realizaciji projekta „Inovacija projektne dokumentacije magistralnog vodovoda Subotica-Tavankut sa rezervoarom, crpnom stanicom u Ljutovu i izrada tehničke dokumentacije pripadajuće distributivne mreže“, a u slučaju da Pokrajinski sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odobri potrebna sredstva.

Za realizaciju ovog projekta od ukupne procenjene vrednosti od 15.651.000,00 dinara bez PDV, prihvaćena je obaveza plaćanja PDV-a na ukupnu vrednost projekta u iznosu od 3.130.200,00 dinara.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio