Prijem svetskih prvaka u Gradskoj kući

Reprezentacija Srbije je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u rvanju, u Beogradu, napravila istorijski rezultat osvojivši 4 zlatne medalje u grčko rimskom stilu, dve od tih medalja osvojili su zlatni momci subotičkog Spartaka – Sebastijan Nađ i Ali Arsalan.

Po broju osvojenih medalja u toj disciplini Srbija je bila najtrofejnija reprezentacija na takmičenju a osvojena je i jedna bronzana medalja u slobodnom stilu. Tim povodom gradonačelnik Subotice Stevan Bakić čestitao je na uspehu takmičarima, članovima rvačkog kluba Spartak kao i predsedniku kluba Damiru Šabiću i legendi rvačkog sporta Subotice i predsedniku Sportskog saveza Subotice Sretenu Damjanoviću.

– Pored čestitki našem takmičarskom dvojcu, čestitao bih i rukovodstvu rvačkog kluba Spartak na čelu sa Damirom Šabićem, koji su itekako zaslužni za sve uspehe kluba i toliko posvećeni da obezbede uslove takmičarima kojima ostaje samo da postižu vrhunske rezultate. – istakao je Bakić i dodao da ove dve medalje u ukupnom zbiru čine 39 medalja rvačkog kluba Spartak osvojene na evropskim i svetskim prvenstvima, što spartak ujedno čini i najuspešnijim klubom na svetskom nivou.

– Bilo je teško ali sve je lakše kada znate da imate podršku – naglašava Sebastijan Nađ, prvak sveta grčko-rimskim stilom u kategoriji do 63. kilograma. – Sistem je dobar, to se vidi, a kad imamo dobar sistem, možemo očekivati i rezultate – zaključio je Nađ koji je i sam bio u neverici kada su mu, pre 6 godina nosilac Olimpijskog zlata Damir Štefanek i proslavljeni šampion Sreten Damjanović poručili da će jednoga dana biti svetski šampion.

Perjanica Spartaka u rvanju naglasio je da će, uz ostale takmičare, učiniti sve što je u njihovoj moći da im na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu zlato opet zasja na grudima.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio