U Subotu pogačijada u Ljutovu

U subotu, 01. oktobra Mesna zajednica Ljutovo biće domaćin druge po redu „Pogačijade“ a početak je zakazan za 12:00 časova, ispred Doma kulture u Ljutovu.

– Pogačijada je manifestacija kulturnog karaktera i njen cilje jeste promocija tradicionalnog kolača zvanog pogača ali pored toga, cilj je i promocija ručnih radova, rukotvorina, zanata i proizvoda meštana – istakla je Nevena Veinović, član organizacionog odbora Pogačijade 2022. i dodala da sve posetioce očekuje i bogat kulturno-umetnički program, nastup KUD Bratstva iz Subotice i nastup učenika OŠ Matija Gubec iz Tavankuta.

Manifestacija će imati i humanitarni karakter u saradnji sa organizacijom „Naše malo nekome je sve“, na nekoliko punktova biće postavljene kutije za pomoć sugrađanima Melindi, Leoni i Leu.

Ove godine prijavljena su 74 takmičara koji će svoje snage odmeriti u pripremanju pogače sa višnjama, makom i kakaom, a žiri sastavljen od pekara i poslastičara nagradiće tri najbolje domaćice za svaku kategoriju.

U slučaju jake kiše manifestacija će pomeriti za sledeću subotu. Oko 800 ljudi posetilo je Pogačijadu prošle godine, dok se za ovu očekuje još veći broj ljubitelja domaćih kolača.

Deo atmosfere sa prošlogodišnje pogačijade možete videti u našem video-u

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio