Zajedno do uspeha – projekat slobodne zone

U okviru  projekta “Zajedno do uspeha” privredno društvo d.o.o. za upravljanje slobodnom zonom „Subotica“ potpisalo je juče poslovno – tehnički sporazum o saradnji između slobodne zone i velikog broja institucija, ustanova i preduzeća.

Važan rezultat ovoga sporazuma će biti sinergijski efekat, zajedničko nastojanje da sa aspekta privrede, nauke, tehnologije i znanja unapredimo u viši stepen prisutnosti Subotice u projektnoj percepciji i drugim sferama razvoja. – istakao je  Srđan Samardžić, član gradskog veća zadužen za oblast privrede.

Ovo je prvi prvi sporazum o poslovno tehničkoj saradnji koji je u skladu sa novim strateškim opredeljenjima i pravcima razvoja privrednog društva d.o.o. za upravljanje slobodnom zonom „Subotica“.

– Taj proces će se realiozovati u nekoliko etapa, ponosi smo činjenicom da se danas 20 subjekata opredelilo da potpise sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji sa našim privrednim društvom. Projekat je nazvan „Zajedno do uspeha“ jer je cilj da se kroz sporazume intenziviraju naši projektni kapaciteti, da konkurišemo ka domaćim i medjunarodnim projektima, razmenimo informacije koje su od značaja kako slobodne zone tako i partnera i da pokrenemo časpopis u izdanju slobodne zone koji bi izlazio jednom godišnje gde bi naši poslovni partneri, učesnici ovog projekta mogli da prezentuju svoje ideje i razvojne ciljeva, a takođe ćemo ovakav sporazum nastojati da potpišemo sa svim slobodnim zonama na području Republike Srbije – istakao je Saša Graovac, direktor Slobodne zone Subotica i dodao da će ovaj sporazum biti put u stvaranju tzv „privredno intelektualnog inkubatora“ koji će omogućiti pozicioniranje slobodne zone na tržištu, kako Subotice tako i Republike Srbije, da će obezbediti značajniju ulogu slobodne zone, njen novi imidž, razvoj intelektualnih resursa i veću ulogu u društvenom zivotu.

– Gimnazija od ove godine želi da konkuriše u IPA projektima i konkretno da kroz nova specijalistuička odeljenja realizuje saradnju sa drugim privrednim organima u gradu i da tako podigne kvalitet nastave, a i grad upozna sa kakvim resursima, budućim studentima raspolaže privredna sredina. – izjavio je Dušan Pavlović, direktor subotičke gimnazije Svetozar Marković.

Na potpisivanju današnjeg sporazuma, između ostalih bili su i predstavnici Unije poslodavaca Republike Srbije, Privredne komore Srbije, Poslovne zone Banja Luka, Ekonomskog fakulteta Subotica, Visoke tehničke škole strukovnih studija Subotica, IT klastera, sindikata i brojni drugi značajni subjekti privrednog, naučnog i uopšte društvenog života.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio