Američki ambasador u Srbiji posetio Suboticu

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor sastao se danas sa ambasadorom SAD-a u Srbiji, njegovom ekselencijom Kristoferom R. Hilom.

U toku posete ambasador je obišao Gradsku kuću i još neke znamenite delove Subotice a predsednik Skupštine grada istakao je da je imao veliku čast što je mogao da ugosti Kristofera Hila i sa njim porazgovara o raznim temama na republičkom nivou,  kao i o odnosima koji vladaju između Srba i Mađara.

Istorijsko pomirenje između srpskog i mađarskog naroda koje je postignuto pre 10 godina predstavlja presedan i u nekim drugim relacijama i ono što su uspeli da postignu Srbi i Mađari dokazuje da problem nije ni u Srbima ni u Mađarima – istakao je Pastor i dodao da je dobar odnos koji vlada između Srba i Mađara uspeh koji bi ova dva naroda trebala da ostvare i sa nekim drugim narodima. – Više ne treba da govorimo o konfliktima i ružnijim stvarima nego možemo da gradimo zajedničku infrastrukturu i da stvaramo bolje mesto za život ovde u Srbiji, u Subotici, i Srbima i Mađarima i svima koji sa nama žive – rekao je Pastor.

Zvaničnici su razgovarali i o komparativnim prednostima Subotice, o privredi i kulturi a najviše o turizmu.

Subotica treba da bude među prvim destinacijama u sferi turizma u Srbiji, za to imamo sve preduslove a govorili smo i o razvoju Palića i sta sve treba da se uradi da bismo Paliću vratili stari sjaj. – naglasio je Pastor uz dodatak da je američkom ambasadoru takođe nagovestio i želju da potencijalni investitori iz SAD-a saznaju za Suboticu i Palić jer su to mesta gde ima u čega da se investira. – Ovom prilikom ne mislim samo na velike investicije sa velikim fabrikama već i ako neko želi da sačuva neku staru građenvinu, otvori neki kafić restoran ili hotel, Subotica i Palić to svakako zaslužuju i mogu biti odlična mesta za ulaganja. – zaključio je u svom izlaganju predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio