Crveni krst proslavio Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofe

Crveni krst Subotica obeležio je 13. oktobar, Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa. Odlukom Vlade Republike Srbije Crveni krst Srbije je određen za pravno lice opremljeno i osposobljeno za zaštitu i spasavanje.

Na današnjem sastanku u opštinskoj organizaciji premijerno su prikazani snimci dve vežbe iz 2022. godine, a svečanosti su prisustvovali Marija Ušumović Davčik, načelnica Gradske uprave Grada Subotica, Natalija Trbović Toljagić, direktorica Srednje medicinske škole Subotica, major Zuko Zejnulahović ispred Vojska Srbije – garnizon Bačke Topole, Ruben Pertet iz Policijske uprave Subotica, odeljenje saobraćajne policije, potom Igor Velimirović, komandir Policijske ispostave Subotica 1, Zoran Bjelić, načelnik Sektora za vanredne situacije u Subotici i  Goran Ljubisavljević, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Subotice kao i predstavnici svih subjekata od značaja za sistem zaštite i spasavanja.

Sekretar Crvenog krsta Subotice dr Siniša Trajković istakao je kako smo se u poslednjih nekoliko godina susreli sa nizom velikih izazova kada su katastrofe u pitanju, pa je stoga i naglasak na prevenciji sve veći, ali su timovi koji su predodređeni za njihovo rešavanje uvek spremni i uvežbani, ali i dovoljno edukovani kako bi adekvatno odgovorili na te izazove.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio