Meet & eat festival u Subotici

U centru grada, kod Plave fontane otvoren je tradicionalni „Meet&eat“ festival koji traje sve do utorka, 25. oktobra. Izlagači iz cele države predstaviće lokalne specijalitete svoga kraja a osim gastronomskih poslastica, građani mogu pogledati i kupiti rukotvorine, proizvode iz domaće radinosti, ručno pravljene slatkiše, med i još mnogo toga što više od 20 izlagača nudi na svojim tezgama.

Jesenji festiva jevrejske kulture održaće se od 24. do 30 oktobra na nekoliko lokacija u gradu a i ove godine donosi mnoštvo zanimljivih događaja za koje će se tražiti karta više. Festival počinje u ponedeljak 24. oktobra otvaranjem izložbe „Judaika“, odnosno muzejske zbirke ritualnih predmeta od tekstila, srebra i drugih materijala koji se upotrebljavaju u sinagogalnim i kućnim obredima.

Izložba je napravljena u saradnji sa Jevrejski istorijskim muzejom iz Beograda i otvorena je do 4. novembra u Gradskom muzeju Subotica. Svi programi Jesenjeg festivala jevrejske kulture su besplatni a karte za bilo koji program mogu se podići u zgradi Jevrejske opštine, u ulici Dimitrija Tucovića 13, danas 21. oktobra i vremenu od 10 do 12 časova i od 15 do 17 časova.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio