10. Festival sećanja „Hrizantema“ u bioskopu Lifka

Art bioskopu “Aleksandar Lifka” u petak 28. i u  subotu 29. oktobra biće domaćin X Festivala sećanja “Hrizantema” koji se i ove godine bavi očuvanjem srpske kulturne baštine i razvojem moderne višemedijske produkcije u 111. godini postojanja srpskog igranog filma i bioskopa “Lifka” u Subotici.

Festival “Hrizantema” u petak 28. oktobra, u 19 časova, otvara izložba Jugoslovenske kinoteke pod nazivom “Naši umetnici u svetskom filmu”. U nastavku programa, od 19 i 30 časova, na temu “Filmska diva Jelena Žigon”, govoriće njena ćerka, glumica Ivana Žigon. Potom sledi predavanje “Čarli Čaplin – genije filma” koje će održati Aleksandar Erdeljanović iz Jugoslovenske kinoteke, a u 21 čas i 10 minuta, biće prikazan film Čarli Čaplina “Dan zadovoljstva”, uz klavirsku pratnju Maria Radonjića.

Drugog dana Festivala, u subotu 29. oktobra, od 18 časova, nastupaju članice studija estradnog baleta “Mon Mirage”, a u nastavku programa, od 18 časova i 15 minuta, biće održana radionica za srednjoškolce. Od 19 časova, dramska radionica “Shadowplay” Branislava Trifkovića i članovi Udruženja slepih i slabovidih Subotica, odigraće predstavu “Radovanka III” a od 20 časova i 10 minuta, biće prikazan film Dejana Mrkića “Darko Čović – subotički Čarls Bronson”.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio