Najveći kruzer za krstarenje ikada

Royal Caribbean kompanija za krstarenje okeanima objavila da je u toku izgradnja najvećeg kruzer za krstarenje ikada koji će biti veći čak i od nedavno predstavljenog “Wonder of the Seas”, trenutnog rekordera za najveći brod-kruzer za krstarenje na svetu.

Novi kruzer “Icon of the Seas” prevoziće 7.600 putnika pri maksimalnoj popunjenosti (ili skoro 10.000 ljudi kada se uzme u obzir i posada, a prvi put isploviće sa gostima 28. januara 2024.godine. Kada bude završen, kruzer će biti visok 20 spratova (paluba) i dugačak 365 metara i imaće 250.800 bruto tona.

Za poređenje, “Wonder of the Seas”, je dugačko 332 metra i meri 235.600 tona. Prevozi 7.084 putnika pri maksimalnoj popunjenosti. Kao što i priliči novom najvećem brodu za krstarenje na svetu, “Icon of the Seas” će imati mnogo neverovatnih i najvećih atrakcija, uključujući veštačko ostrvo na vrhu palube, ova aktivna oblast ima neverovatnih šest vodenih tobogana, uključujući otvoreni tobogan sa slobodnim padom, najviši tobogan na moru (16 metara), porodične tobogan splavove i dve trkačke staze. a tu su još i najveći bazen na brodu ikada i sopstveni vodopad.

Foto: insider

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio