I ove godine, po treći put zaredom, kompanija Lidl Srbija i Crveni Krst Srbije organizuju humanitarnu akciju „Mala dela su velika stvar“ u okviru koje građani koji kupuju robu u ovom lancu supermarketa, mogu tu robu i da doniraju socijalno ugroženim porodicama. Akcija traje od 21. novembra do 11. decembra u svim Lidl prodavnicama širom Srbije.

Kao preporuka, građanima se sugeriše da doniraju dugotrajne proizvode poput pirinča, testenine, pasulja, konzervirane hrane, a i domaće proizvode za kućnu i ličnu higijenu kao i slatkiše za decu.

Saradnja sa Crvenim Krstom doprinosi mnogim stanovnicima Srbije, pogotovo ugroženoj populaciji i zbog toga nam je bitno da se i naši potrošači u jako velikoj meri odazovu pozivu, i da svojim donacijama doprinesu boljitku populacije. – izjavila je Aleksandra Mirić, ispred kompanije Lidl Srbija uz podsećanje da je u istoj akciji, prošle godine donirano preko 40.000 artikala u Lidl prodavnicama širom Srbije, što je otprilike 25 tona namirnica.

Ove godine akcija se odvija u 65 prodavnica pa se nadamo da će odaziv potrošača biti isto velik i da ćemo uspeti da prikupimo još veće količine u odnosu na prethodnu godinu. – naglasila je Mirić.

Sabrine akcije su od izuzetno velikog značaja za Crveni Krst, jer je zimski period osetljiv period koji donosi pojačani priliv socijalno ugroženih sugrađana u prostorije ove organizacije.

Tokom prošlogodišnje akcije u Subotici, prikupili smo gotovo tonu proizvoda i to smo plasirali porodicama koje su u stanju potrebe, a to su višečlane porodice, staračka i samačka domaćinstva ili pojedinci koji su na granici da ne dobijaju socijalnu pomoć. Nadamo se da će količina prikupljenih artikala biti, ako ne duplo, onda makar na istom nivou na kom je bila i prošle godine. – izjavio je Miodrag Varo ispred subotičke organizacije Crvenog Krsta.

Dobrovoljno davanje krvi u Bajmoku

U ponedeljak 28. novembra, u gerontološkom klubu u Bajmoku članovi gradske organizacije Crvenog krsta organizuju akciju dobrovoljnog prikupljanja krvi, od 8 do 10 časova. Pozivaju se svi zainteresovani da dođu i doniraju krv koja je prekopotrebna.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio