Festival mladih pijanista „Pianissimo“ narednog vikenda u Subotici

Nakon dve godine pauze, Subotica će ponovo biti domaćin Međunarodnog takmičenja i Festivala mladih pijanista “Pianissimo” koji će trajati od 1. do 4. decembra.

Otvaranje festivala zakazano je za 30. novembar, koncertom najmlađih pijanista iz Subotice, dece od 6 do 10 godina. Završni Gala koncert festivala je u nedelju 4. decembra, kada će nastupiti najbolji mladi pijanisti.

Od 90 prijavljenih učesnika iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, na završnom Gala koncertu nastupiće samo najuspešniji, po odabiru žirija. U toku festivala održaće se i takmičenje, u subotu 3. decembra od 13 do 19 časova i u nedelju 4. decembra od 9:30 do 19 časova, u koncertnoj sali Muzičke škole u Subotici. Deca se takmiče u 6 kategorija, od 6 godina pa do 19 godina.

Zahvaljujem se Gradskoj upravi bez čije podrške ne bi mogli da organuzijemo festival, i Muzičkoj školi koja nam je omogućila da u njihovim prostorijama dočekamo goste i održimo  takmičenje. – izjavila je Kristina Mate, organizator Festivala mladih pijanista „Pianissimo“.

Oba koncerta počinju u 19:30 časova u Velikoj većnici gradske kuće a ulaz je besplatan.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio