Instalirana je nova pumpa za odvođenje atmosferskih voda u Jasenovačkoj ulici

Nova potisna pumpa za odvođenje atmosferskih voda instalirana je danas 4. novembra u Jasenovačkoj ulici, u Mesnoj zajednici Novo selo. Pumpa je od strane JKP “Vodovod i kanalizacija” postavljena zahvaljujući sredstvima budžeta grada u visini od 195.000 dinara i predstavlja rešenje probleme građana ove ulice koji su se, prilikom jakih pljuskova suočavali sa ozbiljnim poplavama jer je voda znala dostizati nivo koji je otežavao izlazak iz domova.

Predsednik Skupštine grada Subotica Balint Pastor je tokom 2020. godine posetio ovu ulicu i upoznao se sa problemom. Od tada je, 2021. godine proširena gasovodna mreža, a iste godine ulicom je posut i grebani asfalt. U narednom periodu, u okviru programa „Čista Srbija“, Jasenovačka ulica dobiće i kanalizaciju u dužini od 390 metara.

U Subotici, nažalost ima mnogo takvih ulica ali ovo može da bude primer da ono što obećamo mi i učinimo, da ćemo voditi računa o svim mesnim zajednicama. Činimo sve što možemo, iako su nam finansijska sredstva ograničena. Za nas politika znači ispuniti data obećanja! – izjavio je Pastor uz dodatak da su pomenuti radovi izvedeni uprkos svim poteškoćama, pandemiji i globalnoj krizi.

U Jasenovačkoj ulici ne postoji kanalizaciona mreža pa JKP “Vodovod i kanalizacija” nema mogućnost da odvodi otpadne vode nastale usled pljuskova već samo da pruža tehničku asistenciju.

Ovde je najniža tačka ulice i posle svake kiše voda se zaustavlja. Mesna zajednica i Grad su pre desetak godina napravili šahtu a „Vodovod“ je asistirao jer se u paralelnoj ulici završava gradska kanalizacija i omogućeno je da se priključe, postoji crpna stanica koja kišnicu prepumpava u našu kanalizaciju – istakao je Đerđ Šugar, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija i objasnio kako se stara pumpa, postavljena pre deset godina, usled obilnih kiša i mnogo taloga i prljavštine često kvarila, a nakon poslednje poplave bilo ju je nemoguće popraviti.

Pumpa je postavljena dok se ne izgradi kanalizaciona mreža, a ovde će biti i dodatni radovi što se tiče asfaltiranja i nivelisanja ulice. – rekao je Šugar.

Foto: Balint Pastor/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio