Koliko su deca sigurna na ulicama Subotice?

Na društvenoj mreži facebook, jedna vaspitačica iz Subotice postavila je post upozorenja roditeljima čija deca svakodnevno sama putuju autobusom ili idu peške u školu, a sve zbog slučaja koji se dogodio u toku jučerašnjeg dana na autobuskoj stanici kod Lifke oko 13 časova.

Po rečima vaspitačice, – visok čovek sa bradom, proćelav, obučen u crno zaustavio devojčicu koja je sišla sa autobusa sa pričom da je čeka i da ga je njen otac poslao kako bi je on povezao i odveo kući, a njemu se pritom približio još jedan muškarac koji je stajao sa strane i posmatrao dok su razgovarali. Devojčica je odbila da ide sa njima i otišla je do žene koja je stajala na stanici i rekla im da joj je to mama kako bi je ostavili na miru.

To se i dogodilo pa su muškarci otišli, a ova zabrinuta sugrađanka apeluje na roditelje i na sve građane kako bi za ovaj slučaj čulo što više ljudi, da se ovako nešto više ne bi ponovilo i da bi, po njenim rečima, naša deca u ovom surovom svetu mogla mirno da idu svojim putem do škole.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio