„Povodom jučerašnjeg događaja niko me kasnije nije zvao“ – rekao je otac žrtve vršnjačkog nasilja u OŠ Sonja Marinković u Subotici

Događaj koji je ovih dana uznemirio javnost cele Srbije jeste vršnjačko nasilje koje se dogodilo u OŠ „Sonja Marinković“ u Subotici, usled kojeg je 13.-godišnjem dečaku N.K. usled povreda nakon pada morala biti odstranjena slezina u Opštoj bolnici u Subotici.

Tim povodom danas, 23. novembra razgovarali smo sa ocem dečaka, Dejanom Kolarom koji kaže da se njegov sin danas dobro oseća i da mu je stanje stabilno, pa će sa intenzivne nege na kojoj se nalazio, biti prebačen na dečje odeljenje subotičke bolnice.

Ja sam u ponedeljak, 21. novembra bio pozvan od strane škole i rečeno mi je da je moj sin pao i da se povredio, pa da moram doći da vidim kako se oseća. Otišao sam u školu između 16 i 17 časova a sve se desilo na odmoru između dva školska časa. U hodniku škole, ispred kamera dogodilo se gurkanje, postoji video snimak na kojem se tačno vidi ko je, šta i kako uradio. – priča Dejan Kolar, otac maloletnog N.K.

Iz škole mi niko nije rekao da li je u hodniku bilo dežurnih nastavnika, meni su samo rekli da mi je sin u kabinetu za fizičku nastavu i kulturu, gde me je on i čekao. Ja sam kasnije pogledao snimak gde se vidi da je dete „počišćeno“ nogom, s leđa, pa nije mogao ni da vidi šta se iza njega dešava, a pri padu je rebrima nagnječio slezinu i došlo je do povrede. – kaže zabrinuti otac u izjavi za naš portal i dodaje kako je on u više navrata prijavljivao vršnjačko nasilje u školi, pa je očigledno da je u pitanju sistemska pojava u OŠ „Sonja Marinković“.

Nakon prijave ranijih incidenata od psihologa škole tada je dobijao pozive da dolazi na pojačani rad sa decom.

Povodom jučerašnjeg događaja niko me kasnije nije zvao, a nema ni potrebe pošto ću prebaciti decu u drugu školu. Nadam se da će moj sin što pre nastaviti školovanje, on je osmi razred, a to je kritičan period jer ide priprema za malu maturu i završni ispit. – kaže Kolar.

Posle prebacivanja sina i ćerke u drugu školu sledi naredni korak, razgovor sa advokatom i pokretanje krivične tužbe po svim mogućim osonovama.

Policija jeste obaveštena i ima svu dokumentaciju i ona je sa njihove strane mislim već i pokrenula krivični postupak, a ja ću podneti i privatnu tužbu. Policija će raditi protiv vinovnika ovog događaja i roditelja, jer su ta deca 14 godina i oni već snose posledice kao i njihovi roditelji. Moj sin je godinu dana mlađi jer je ranije krenuo u školu. – naglašava Dejan Kolar, otac povređenog mališana kojem naša redakcija želi što brže ozdravljenje.

Do objavljivanja ovog članka nismo uspeli stupiti u kontakt sa direktorom ili psihologom OŠ „Sonja Marinković“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio