Tokom vikenda zasađeno 30 sadnica na Prozivci

Udruženje građana „Subotički hrast“ zasadilo je tokom vikenda 30 sadnica listopadnog drveća u naselju Prozivka, a u narednom periodu ovo udruženje planira nastavak akcija, kako na zaštiti životne sredine i u ostalim delovima Subotice, tako i na edukaciji dece školskog uzrasta.

Na ideju o pokretanju akcije ozelenjavanja, članovi udruženja građana “Subotički hrast” došli su iz želje da se u Parku Prozivka obogati fond drveća i upotpuni sadržaj. Za potrebna sredstva aplicirali su kod lokalne samouprave, koja sufinansira projekat zamene starih i osušenih sadnica.

S obzirom da sam na Prozivci već nekih 30 godina, i otkako je ovaj park nastao, svaki dan sam tu i sa kolegama sa kojima šetam došli smo na ideju da napravimo neko udruženje kako bismo pomogli lokalnoj samoupravi da ovaj park bude što lepši. Dobili smo 30 sadnica, tu je lipa, hrast, jasen i javor – kaže Zoran Marković iz UG „Subotički hrast“. O novim posađenim stablima udruženje će se starati naredne dve godine, a iz udruženja navode da imaju i druge ideje za park na Prozivci, poput postavljanja sprava za vežbanje i table za šah.

Želimo da možda iduće godine dobijemo teretanu na otvorenom, mnogo ima mladih koji vežbaju, treniraju, ima rekreativaca, mislim da će svako biti zadovoljan, možda neka otvorena mala tribina sa pedeset sedišta i jedan šah za penzionere – rekao je Marković.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio