Uprava carine iz stranog automobila zaplenila 53.000 evra

Pripadnici uprave Carina u Subotici su u utorak 8. novembra na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijskom Upravom Subotica, sprečili pokušaj krijumčarenja više od 53.000 evra koji su, najvećim delom bili sakriveni ispod klupe zadnjeg sedišta u automobilu marke BMW.

Kako stoji u saopštenjuj Carine, prekršaj je otkriven oko 19 časova i 30 časova, kada je na ulazu u zemlju za redovnu kontrolu, trakom obeleženom zelenim semaforom, namenjenom putnicima koji nemaju ništa za prijavljivanje, pristigao automobil marke ”BMW” stranih registarskih oznaka. Njime je iz Litvanije ka Kipru sam putovao 36-godišnji strani državljanin.

Na uobičajeno pitanje o robi i gotovom novcu koje nosi sa sobom, putnik je  odgovorio da nema ništa što bi trebalo da prijavi, ali je bez obzira svoju izjavu, izdvojen za detaljni carinski pregled. Već na samom početku pregleda, utvrđeno je da se u ličnoj torbici pomenutog putnika nalazi 7.300 evra, što je suma koju nije bio u obavezi da prijavi, s obzirom na to da se važeći propis odnosi na gotovinske iznose veće od 10.000 evra.

Međutim, detaljnim pregledom vozila, ispod klupe zadnjeg sedišta pronađeno je još 48.000 sakrivenih eura. Putniku je vraćen dozvoljeni iznos novca, dok će o sudbini preostalih 45.300 eura odlučivati nadležni sud u hitnom prekršajnom postupku.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio