LGBT zajednica ušla i u Diznijev svet

U bioskopima širom sveta, pa tako i u subotičkim bioskopima, počeo je sa prikazivanjem novi animirani film kompanije Volt Dizni pod nazivom “Čudesni svet”.

Reč je o filmu koji je uneo totalnu pometnju u sve ljubitelje Diznijevih crtaća, jer oni koji su ga pogledali, ili ga mrze, ili ga obožavaju. Volt Dizni kompanija je zbog loših komentara i činjenice da su u mnogim bioskopima gledaoci izlazili već na pola filma, najavila i očekivani gubitak od 100 miliona dolara, a na Internacionalnoj filmskoj bazi podataka (IMDB) ovaj film drži ocenu od svega 4,8 što je najniža ocena nekog Dizni crtaća ikada. Međunarodna koalicija organizacija izdala je upozorenje i pokrenula peticiju za prestanak prikazivanja ovog filma jer je glavni akter filma gej dečak koji je zaljubljen u drugog dečaka.

Nakon što je u srpske bioskope došao Diznijev animirani film „Čudesni svet“ u kom je glavni junak gej dečak, peticija je pokrenuta i u Srbiji, pod nazivom SklizniDizni.com. Međunarodna kampanja nastala je kao odgovor na Diznijeve neskrivene pokušaje da vrbuje decu za svoju „ne tako tajnu gej agendu“ (kako je to izjavila jedna Diznijeva izvršna direktorka) kao i na njegovu kampanju da se normalizuje ideja da muškarac može postati žena ako kaže da se „identifikuje“ kao žena i da postoje osobe koje se ne „identifikuju“ ni kao muškarci ni kao žene. To ide toliko daleko da je korporacija Dizni zabranila zaposlenima da u Diznilendu govore „dame i gospodo“ i „dečaci i devojčice“ kako se ne bi vređale osobe drugačijih džendera, već da koriste neutralne izraze poput „zdravo, svima“ – prenosi se u saopštenju koalicije.

Umesto da snime film u kom cela porodica može da uživa i opusti se, poslušnici radikalnih ideologa napakovali su sve moguće stavke sa svoje političke agende u produkciju namenjenu deci. Roditelji imaju pravo da s decom razgovaraju o svim važnim društvenim pitanjima, a naročito o onima koja se tiču delikatnih tema kao što je polnost i ljubavne veze, na način na koji oni žele i koji je u skladu s njihovim verskim, moralnim i filozofskim uverenjima. Takođe moraju biti upozoreni ukoliko film prikazuje takve sadržaje, kao i one putem kojih se deca prerano seksualizuju, da bi PRE odlaska u bioskop mogli da odluče hoće li svoj novac dati za takav film ili ne.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio