Na svetski dan dobrote poklonio kuću

Na svetski dan dobrote, novosađanin Zoran Kocić odlučio je da pokloni svoju vikendicu na Fruškoj gori, koja je veličine 100 kvadrata, i ustupi je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Vikendica se trenutno nalazi u fazi renoviranja a u njoj će, nadamo se uskoro, moži da borave mališali koji se bore sa ovom opakom bolešću, nakon što završe terapije i lečenja. Zoran Kocić je inače oženjen a sa svojom suprugom Sofijom živi u manjem stanu u Noviom Sadu od male penzije koja iznosi svega 15.000 dinara.

Za portal Espresso, Zoran je izjavio da kuću poklanja jer ne želi da je proda, zbog uspomene na svog preminulog oca sa kojim je šezdesetih godina i sagradio vikendicu, a koji bi, kada bi znao da se prodaje, verovatno rekao “Fali ti to? Pa, idi pa zaradi”.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja Zoran ovu vikendicu nije posećivao poslednjih 9 godina, pa je objekat propao ali nakon što je vest objavljena u medijima, javilo se dosta ljudi koji su volonterski poželeli da pomognu u popravkama i rekonstrukciji vikendice.

Za svoje nesebično i nesvakidašnje delo, Zoran je imao samo dva zahteva, da se kuća nikada ne proda i da se na ulazu postavi ploča kako bi se znalo da je to dar od njega i njegovog oca Jovana.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio