Na sednici Skupštine grada koja će se održati u četvrtak 19. januara biće na dnevnom redu 16 tačaka za usvajanje

Odbornici Skupštine grada Subotica razmatraće na sutrašnjoj 31. sednici usvajanje 16 tačaka dnevnog reda od kojih su najbitnije one vezane za usvajanje programa poslovanje 14 javnih i javno komunalnih preduzeća grada.

Prvi razlog je taj da bi javna preduteća mogla da raspišu javne nabavke što pre, a drugi razlog je da bi građani Subotice mogli da koriste usluge svih tih preduzeća bez prekida i smetnji. – izjavio je Balint Pastor, predsednik Skupoštine grada Subotica i dodao da je programima poslovanja svih javnih i javno komunalnih preduzeća obuhvćen iznos od oko 8 milijardi dinara.

Od konkretnih projekata, JKP „Vodovod i kanalizacija“ predviđa proširenje vodovodne mreže u nekoliko mesnih zajednica, radi se i projektno tehnička dokumentacija za proširenje gradske vodovodne mreže u nekoliko naselja kao što su Tavankut, Ljutovo, Nosa, Šupljak, Bački Vinogradi i Hajdukovo, a priprema se i početak realizacije projekta „Čista Srbija“.

Što se tiče JP „Suboticagas“ u planu je izgradnja gasovodne mreže u dužini od 21. km u mnogim mesnim zajednicama i planirano je 500 novih priključaka a nastaviće se i sa praksom mogućnosti plaćanja uvođenja gasa na rate – istakao je Pastor uz dodatak da će ovo javno preduzeće, u ovoj godini, investirati oko 80 miliona dinara u razvoj i proširenje gasovodne mreže.

Za rehabilitaciju puteva, grad u ovoj godini predviđa rekonstrukcija trotoara u ukupnoj dužini od 3,3 km, obnoviće se 1,8 km biciklictičkih staza a pripremiće se i projektno tehnička dokumentacija za asfaltiranje 17 ulica, između ostalih to su Peščarina u Radanovcu, Ferenca More u Bačkim Vinogradima, Loputska i Lovačka na Paliću i druge. Pastor je naveo da se predviđa i rehabilitacija i asfaltiranje puteva u Željezničkom naselju, u Keru, Kertvarošu, MZ Zorka i drugima a konkurisaće se kod i Pokrajine i Republike za sto više sredstava za sanaciju puteva.

Predsednik Skupštine grada Subotica Balint Pastor rekao je i da će Doo „Park Palić“ ove godine završiti izgradnju Akva parka na Paliću a za ovu investiciju sredstva su već obezbeđena, a nastaviće se i sa radovima oko sređivanja Vikend naselja na Paliću jer je, po njegovim rečima, to problem sa kojim se decenijama niko nije bavio. Takođe će se obnoviti i deo šetališta na Paliću, između hotela „President“ i muškog štranda.

Pastor je podsetio i da je posukupljenje komunalnih usluga grada koje će startovati od februara, bio „nužni korak ali za uzvrat Javna preduzeća moraju iz sopstvenih izvora da investiraju u infrastrukturu i da finansiraju projekte“.

Naredna sednica Skupštine grada Subotica zakazana je za 2 februar.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio