Dodela povelja Svetske carinske organizacije

Povodom 26. januara, Međunarodnog dana carine, Uprava carina Srbije juče je održala svečanu dodelu povelja Svetske carinske organizacije koje su ove godine došle u ruke 20 zaslužnih carinskih službenika.

U saopštenju Uprave carina Srbije kaže se da je, prilikom dodele povelja Duško Marinković, pomoćnik direktora-koordinator Uprave carina istakao je da je Svetska carinska organizacija ovu godinu posvetila naporima carinskih administracija da na pravi način podrže nove generacije službenika. “Najbolji način da se nosimo sa svim izazovima koje nam donose složeni međunarodni odnosi i ekonomske posledice takvih odnosa, jeste da posvećeno i čestito radimo svoj posao, da osvajamo nova znanja i razmenjujemo ih sa kolegama, da volimo svoju zemlju i sa ponosom nosimo carinsku uniformu“ – istakao je direktor Uprave carina Branko Radujko.

Međunarodni dan carine obeležava se od 1953. godine, kada je u Briselu održana inauguraciona sednica Saveta za carinsku saradnju, sada znanog kao Svetska carinska organizacija.

Foto: carina.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio