Na prevrnutim cisternama nema oštećenja, uviđaj u toku

Nakon što su u utorak 24. januara u prvim jutarnjim časovima tri vagona cisterne iskliznula sa šina na kilometar od železničke stanice, celo područje oko mesta nesreće je obezbeđeno a zvaničnici su odmah potvrdili da nije došlo do curenja propilena, cisterne nisu oštećene i ne postoji opasnost po ljude i životnu sredinu.

Iz Beograda je stigla kran dizalica koja je prvu cisternu podigla oko 11 časova dok je druga vraćena na šine oko 15 časova a putnički i teretni železnički saobraćaj kroz Suboticu nastavljen je po redovnom redu vožnje u 10 časova i 50 minuta. „Infrastrukture železnica Srbije” izdale su saopštenje u kojem se navodi da su “dve cisterne iskliznule su sa po jednim obrtnim postoljem, a jedna cisterna sa dva obrtna postolja”. Prevoznik cisterni, odnosno vozne kompozicije od 23 vagona je privatni operater „Kombinovani prevoz“.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić izjavio je da na tri cisterne nema oštećenja i da se očekuje da u toku dana budu uklonjene. Tokom uklanjanja urađena je i evakuacija područja u radijusu od 200 metara.

Sadržaj u cisternama je propilen, vrlo zapaljiva materija, međutim bezbednost građana Subotice nije dovedena u pitanje nijednog momenta, slučaj je pod kontrolom. Akcident se dogodio nažalost u ranim jutarnjim satima jutros oko 1.30h. U 1.35 je prijavljen nadležnim službama. Sve službe su na terenu, uviđaj je u toku. – istakao je Bakić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio