Pokušaj štrajka vozača JP „Subotica trans“, pregovori u ponedeljak tačno u podne

Izdvojena frakcija radnika JP „Subotica trans“, pre svega grupa vozača iz „Udruženja vozača“, planirala je da danas ujutru stupi u štrajk a prema nezvaničnim informacijama razlog nezadovoljstva i zahtevi radnika bili su da se koeficijent za obračun isplate zarada poveća sa 1,96 na 2,96 i da predsednik Saveza samostalnih sindikata Subotice u ovom javnom preduzeću (S.M.) podnese ostavku na svoju funkciju.

Planirani štrajk trebao je da traje sve dok se ne usvoje zahtevi ove grupe radnika ali je ipak postignut sporazum sa lokalnom samoupravom pa će se predstavnici ove frakcije i gradske vlasti sastati i pokušati rešiti probleme u ponedeljak, 30. januara u 12 časova. Takođe prema nezvaničnim ali pouzdanim informacijama, redakcija portala „LovaLova“ saznala je da je ova grupa, od oko 100 radnika, odlučila da istupi sama, bez dogovora sa svojim sindikalnim predstavnicima i mimo sindikata u toj ustanovi, a u planiranom štrajku ne bi učestvovali svi zaposleni u JP „Subotica trans“, pre svega kancelarijski radnici.

Od istog izvora saznali smo da vozači u JP „Subotica trans“ imaju početnu platu 60 do 70.000 dinara, u zavisnosti od linije na kojoj voze, a ta plata kod radnika sa dužim radnim stažom ide i preko 80.000. Ono što je važno znati je da štrajka do ponodeljka 30. januara neće biti i da da svi autobusi saobraćaju po redovnom redu vožnje.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio