Današnji sastanak predstavnika lokalne samouprave i Suboticatransa za zajedničke interese

Nakon što su krajem prošle nedelje vozači i pojedini radnici JP “Subotica trans” odlučili da štrajkuju jer su bili nezadovoljni visinama ličnih dohodaka, između “Udruženja vozača” i predstavnika lokalne samouprave dogovoreno je da će se danas, 30. januara održati sastanak na kojem će ključne teme biti razmotrene.

Danas u 12 časova, održan je najavljeni sastanak između predstavnika Grada Subotice i predstavnika poslovodstva i sindikata JP „Subotica-trans” kako bi se pronašlo zajedničko rešenje za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih, uz obezbeđenje redovnog odvijanja gradskog i prigradskog prevoza putnika. Aktivnosti i mere koje su dogovorene, a koje će se sprovesti u što je moguće kraćem vremenu odnose se na izmene kolektivnog ugovora kod poslodavca, donošenje novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta i poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u okviru zakonskih propisa koji se odnose na zarade i ostala davanja, a u okviru već odobrenih budžetskih sredstava.

U saopštenju kabineta gradonačelnika Subotice Stevana Bakića navodi se da Grad i preduzeće imaju zajednički interes, kako u delu koji se odnosi na redovan i kvalitetan prevoz korisnika usluga, tako i u delu koji se odnosi na materijalni položaj i zadovoljstvo zaposlenih.

Preme nezvaničnim informacijama, u garaži JP “Subotica trans” sutra će se održati sastanak samoorganizovanih vozača i predstavnika Saveza samostalnih sindikata Subotice oko daljih planova.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio