Tri cisterne pune propilena skliznule sa šina blizu subotičke željezničke stanice

Tri vagona – cisterne koje su prevozile propilen, tokom prvih jutarnjih časova skliznule su sa šina, na oko kilometar od železničke stanice u Subotici.

U pitanju je kompozicija od 23 vagona tj cisterne koja je saobraćala od subotičke železničke stanice prema teretnom terminalu. Redakcija “LovaLova” portala došla je do nezvanične informacije da je za sada situacija bezopasna i da ekipe vatrogasaca i radnika železnice rade na saniranju situacije, a prevashodno je prioritet pretakanje propilena iz cisterni, nakon čega će raditi i na vraćanju vagona na šine, najverovatnije uz pomoć krana, jer je pruga, iako neoštećena, još uvek zakrčena.

Pripadnici policije obezbedili su mesto nesreće, nastava se u srednjoj tehničkoj školi Ivan Sarić obavlja neometano i nema opasnosti po zdravlje lokalnog stanovništva.

Propilen se dobija kao sekundarni proizvod pri termičkom krekovanju primarnog benzina. Daljom obradon stvara se propilen glikol koji ima odličnu reputaciju prilikom upotrebe u proizvodnji kozmetike, prehrane, hrane za životinje. Propilen (C3H6) je bezbojan, eksplozivan i lako zapaljiv gas.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio