U Vrbasu uvode naplatu parkinga u užem delu grada

Gradski odbor Dveri iz Vrbasa izdao je saopštenje u kojem poručuje da Dveri podržavaju odluku naplate parkiranja u užem delu centra Vrbasa, ali nisu za to da se širi zona naplate parkiranja.

Naime, direktor JKP „Komunalac“ Igor Škundrić, najavio je da uskoro počinje naplata parkiranja u Vrbasu. Tim povodom, gradski odbor Dveri u Vrbasu smatra da ta odluka nosi sa sobom jedan izuzetno ozbiljan pristup.

Imaćemo parking mesta na kojima se vrši naplata parkiranja, ali i mesta koja su predviđena za parkiranje, ali se na njima neće vršiti naplata parkinga. I jedna i druga parking mesta JKP „Komunalac“ mora da održava podjednako kvalitetno. Dveri podržavaju odluku naplate parkiranja u užem delu centra Vrbasa, ali nisu za to da se širi zona naplate parkiranja. Ideja da se na mestu velikog parkinga nadogradi još jedna etaža za parkiranje je dobra i treba je podržati. – poručuju iz gradskog odbora Dveri iz Vrbasa uz dodataka da posebnu pažnju JKP „Komunalac“ mora da posveti obeležavanju parking mesta rezervisanih za parkiranje osoba sa invaliditetom, koja moraju biti u skladu sa procentualnom zastupljenošću osoba sa invaliditetom u strukturi stanovnika Vrbasa.

Problem parkiranja treba rešavati na korisih meštana Vrbasa, ali tako da on ne bude samo još jedan ekonomski udar na meštane Vrbasa i okoline. Zašto bi meštani Vrbasa koji žive u blokovskom naselju plaćali godišnju kartu za parkiranje? Naplata parkinga da, ali samo u užem centru Vrbasa! – navodi se u saopštenju gradskog odbora ove stranke.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio