Ambasador Francuske u Subotici

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić ugostio je juče, 20. februara, ambasadora Republike Francuske u Republici Srbiji, Pjera Košara kojem je predstavio sve vrednosti Subotice a naročito privrednu zonu „Mali Bajmok“, u okviru koje funkcioniše slobodna zona, prema rečima Bakića, motor privrednog razvoja grada Subotice.

Iskazana je i želja da Francuska, kao jaka i velika država, treba da ima jednu jaku francusku kompaniju koja bi postala deo porodice stranih investitora u slobodnoj zoni Subotice, sa čime se usaglasio i ambasador Košar.

Subotica je grad izuzetnog geostrateškog značaja, moderan grad evropskog šarma u kojem vlada suživot pripadnika više od 20 nacija, i ta raznolikost je nešto po čemu je Subotica prepoznatljiva, ono što je naša prednost i na čega smo ponosni. – izjavio je Bakić nakon posete francuskog ambasadora osvrnuvši se na istorijsku bliskost Srbije i Francuske koja traje 184 godine i predstavlja dobar osnov za proširenje saradnje na lokalnom novu.

Na teritoriji Srbije trenutno posluje 100 francuskih kompanija koje zapošljavaju 17.000 ljudi a ambasador Košar istakao je da je prijatno iznenađen dinamičnošću Subotice u ekonomskoj objasti.

– Radićemo na ohrabrivanju francuskih preduzeća koja su već prisutna u Srbiji da dođu u Suboticu. – naglasio je Košar uz dodatak da se uglavnom radi na preduzećima koja su prisutna u oblasti infrastrukture, prerade otpadnih voda i gradskom razvoju.

Košar je ocenio da je Subotica grad sa velikom kulturnom baštinom u čijem je životu prisutna i Francuska, pre svega kada je u pitanju Palićki filmski festival.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio