„Kornjače“ osvojile Sarajevo

Međunarodni veteranski turnir u košarci „Sarajevo Hills Basket“ trajao je od petka 17. do nedelje 19. februara u Sarajevu, gde je učešće uzelo preko 350 takmičara, bivših aktivnih košarkaša.

Pored velikog broja muških ekipa u više starosnih kategorija, učestvovalo je i 7 ženskih timova u kategoriji „40 plus“. Klub veteranki, košarkašica „Spartak“ Subotica, koje su poznate i po simpatičnom nadimku „Kornjače“, osvojile su prvo mesto na ovom međunarodnom turniru pobedivši ekipu veteranki iz Novog Sada i ekipu „Rožice“ iz Rijeke.
Subotički tim je, osim takmičarki, brojao i nekoliko košarkašica koje čine „stručni štab“, od kojih 2 veteranke ove godine pune 73 godine.

Reč je o druženju i takmičenju bivših aktivnih košarkaša, dragih ljudi sa kojima smo nekada igrali košarku. Ovo druženje je odlika svih veteranskih turnira u košarci, svaki turnir se pamti po nekim lepim događajima, a organizatori se uvek trude da sve bude nezaboravno. Tako je bilo i ovog puta kada smo svako veče naše druženje započinjali pesmama „Kako je dobro videti te opet“ i „Sarajevo, ljubavi moja. – kaže Kornelija Mirosavljević, jedna od košarkašica legendarnih „Kornjača“ koja je na turniru u Sarajevu proglašena i za MVP (najkorisniji igrač) turnira u svojoj kategoriji.

Klub košarkašica veterana „Spartak“ Subotica ima i veliku podršku Grada Subotica i Sportskog Saveza Subotice na čemu smo im veoma zahvalni – naglašava Mirosavljevićeva uz napomenu da ova ekipa planira da se ponovo takmiči i tokom maja, na turniru u Novom Sadu, dok je jun mesec tradicionalno, po 24. put, rezervisan za međunarodni turnir u Subotici.

Međunarodno takmičenje veterana u košarci u našem gradu trajaće od 9. do 11. juna, a sve zainteresovane košarkašice veteranke koje bi opet volele da zaigraju na parketu, mogu se javiti ovom klubu koji inače, svake nedelje trenira u Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio