Oružani sukob dve grupe migranata kod Tresetišta

U obližnjoj Subotičkoj šumi, na prostoru između naselja Palić i Hajdukovo, tačnije u okolini “Majkinog salaša” sinoć je u večernjim časovima došlo do ponovnog sukoba između migrtanata.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o migrantima iz Avganistana i Sirije, oko 20 osoba, koji su se sukobili u šumi u blizini Majkinog salaša a tom prilikom zatečena su i dva lica, povređena iz vatrenog oružja. Ovim povodom načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov, izjavio je putem društvene mreže “Fejsbuk” da je, zahvaljujući brzoj intervenciji PU Subotica, situacija stavljena pod kontrolu, jedan broj lica je priveden a ostali su prebačeni u Prihvatni centar u Subotici, koji ima slobodne kapacitete za prijem.

Iako je Migrantska situacija u Subotici značajno povoljnija, odnosno u Prihvatnom centru, centru grada i okolini gotovo idealna, u šumi i dalje imamo nekontrolisanih migracija sa područja Severoistoka i Severozapada. To su grupe migranata u proseku od 5 do 30 osoba koje u toku noći pređu veliki broj kilometara, prolazeći kroz više mesta, opština, želeći da ilegalno pređe državnu granicu. – napisao je Šoralov.

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga istakao je da još uvek nije zadovoljan situacijom u Subotičkoj šumi, odnosno kontroli na ulazu i izlazu iz nje, bez obzira što je operativna „Udarna grupa“ u odnosu na jul 2022. godine, kada je bilo par stotina migranata u šumi, taj broj često svodila na nulu.

Zbog navedenih razloga zatražiću od MUP-a dodatne snage i pojačanu kontrolu na tom području, pre svega zbog dodatnog osiguranja bezbednosti građana ali i očuvanja životne sredine. – izjavio je Bojan Šoralov.

Bez obzira na današnji događaj nastavljaju se aktivnosti uklanjanja otpada sa prostora šume.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio